Food & Wine Museum Sessions: ΕΜΣΤ
Ένα μενού πέντε πιάτων με την υπογραφή του σεφ Σταμάτη Μισομικέ, ο οποίος συνδυάζει την ελληνική γαστρονομική παράδοση με τις σύγχρονες και βιώσιμες πρακτικές. Θα συνοδεύεται από πέντε διαφορετικά κρασιά που υπογράφουν και θα παρουσιάσουν αντίστοιχα πέντε Ελληνίδες οινοποιοί: η Ντίνα Σπυροπούλου, η Μαρία Δημητριάδη, η Ιωάννα Βαμβακούρη, η Άννα Κοκοτού, και η Μαριαλένα και Αναστασία Τσιμπίδη.
Θα προηγηθεί περιήγηση στις 19:00 για τους συμμετέχοντες από τους επιμελητές του ΕΜΣΤ στα σημαντικότερα έργα της έκθεσης με τίτλο: «Κι αν οι γυναίκες κυβερνούσαν τον κόσμο» που αφορά στην τέχνη της οινοποίησης και τη γυναικεία καλλιτεχνική δημιουργία.
Μενού Βιότοπος
Ορεκτικό
Πίτα λουλουδιών με τομάτα – αγγούρι – ελιά | Κτήμα Σπυρόπουλος, Ωδή Πανός Αφρώδες (Μοσχοφίλερο) της Ντίνας Σπυροπούλου.
Σαλάτα
Κολοκυθοανθός με λάδι χαμομηλιού, βινεγκρέτ ιπποφαές και αλμυρό παγωτό | Navitas Winery, Terre De Zeus Μαλαγουζιά της Μαρία Δημητριάδη
Πρώτο πιάτο
Καλκάνι κονφί σε λάδι ξύλου με στρείδι, πίκλες λαχανικών και άγρια μανιτάρια | Μικρά Θήρα, Σαντορίνη Ασσύρτικο της Ιωάννας Βαμβακούρη
Κυρίως πιάτο
Μαύρος χοίρος στα κάρβουνα με άγριο πράσο, κρέμα κεφίρ, κύμινο | Κτήμα Κοκοτού, Kokotos Estate 2018, Cabernet Sauvignon & Merlot της Άννας Κοκοτού
Επιδόρπιο
Μελεκούνι με γρανίτα ακακία, σουσάμι και σορμπέ βερίκοκο | Monemvasia Wineri Tsimbidi, Μονεμβασιά-Malvasia Οίνος Γλυκύς (Μονεμβασιά, Κυδωνίτσα, Ασύρτικο, Aσπρούδες) της Μαριαλένας και Αναστασίας Τσιμπίδη
Συμμετοχή: 85EUR κατ’ άτομο
Κρατήσεις καθημερινά στο τηλέφωνο +30 698 943 88 66